Jadłospis Dieta Redukcyjna*

 

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Indyk w sosie tzatzyki/ mix sałat/ świeże pieczywo

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Rolada schabowa z pieczarkami/sos śliwkowy pęczak/modra kapusta

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Sezamowe kulki z chudego twarogu/ sałatka z pomidora

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Pieczeń drobiowa/ sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe

Kolacja:                     Sałatka z parmezanem/ świeże kiełki/pieczone warzywa

 

Środa

Śniadanie:                  Jarzynowa sałatka/ jajko/ chleb graham/ świeże sałaty 

Drugie śniadanie:      Owsiane muffiny z bananem

Obiad:                        Pikantna fasolka w pomidorach/ kasza bulgur

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek

Kolacja:                      Pizza gryczana/mozzarella light/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa owsianka/ mix świeżych owoców

Drugie śniadanie:      Tajska zupa z mlekiem kokosowym 

Obiad:                        Razowe fusili/ wołowina/ warzywa julliene

Podwieczorek:           Leśny mech fit

Kolacja:                     Chleb oliwny/ pikantna pasta z soczewicy/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety owsiane z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Dorsz w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ szynka/ dip musztardowo-miodowy  

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinami 

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem greckim i mango

Kolacja:                     Buritto meksykańskie z wołowiną

Jadłospis Dieta Optimal*

 

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Indyk w sosie tzatzyki/ mix sałat/ świeże pieczywo

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Rolada schabowa z pieczarkami/sos śliwkowy pęczak/modra kapusta

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Roladki z szynki z twarogiem/ sałatka z pomidora

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Pieczeń drobiowa/ sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe

Kolacja:                     Sałatka z parmezanem kiełki/pieczone warzywa/ grillowany kurczak

 

Środa

Śniadanie:                  Jarzynowa sałatka/ jajko/ chleb graham/ świeże sałaty/ ser gouda 

Drugie śniadanie:      Owsiane muffiny z bananem

Obiad:                        Duszona polędwiczka z warzywami/ kasza bulgur

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek

Kolacja:                      Pizza gryczana/mozzarella light/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa owsianka/ mix świeżych owoców/ czekolada

Drugie śniadanie:      Tajska zupa z mlekiem kokosowym 

Obiad:                        Razowe fusili/ wołowina/ warzywa julliene

Podwieczorek:           Leśny mech fit

Kolacja:                     Chleb oliwny/ pikantna z parmezanem/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety owsiane z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Łosoś w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ szynka/ dip musztardowo-miodowy 

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinami / sos czekoladowy 

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem greckim i mango

Kolacja:                     Buritto meksykańskie z wołowiną

Jadłospis Dieta Śródziemnomorska

 

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Indyk w sosie tzatzyki/ mix sałat/ świeże pieczywo

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Rolada schabowa z pieczarkami/sos śliwkowy pęczak/modra kapusta

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Sezamowe kulki z/ sałatka z pomidora/ szynka parmeńska

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Pieczeń drobiowa/ sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe

Kolacja:                     Sałatka z parmezanem/ świeże kiełki/pieczone warzywa

 

Środa

Śniadanie:                  Jajko w koszulce/ wędzony łosoś/ żytnie pieczywo

Drugie śniadanie:      Owsiane muffiny z bananem

Obiad:                        Pikantna fasolka w pomidorach/ kasza bulgur

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek

Kolacja:                      Pizza gryczana/mozzarella light/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa owsianka/ mix świeżych owoców/ czekolada

Drugie śniadanie:      Zupa z krewetkami 

Obiad:                        Razowe fusili/ wołowina/ warzywa julliene

Podwieczorek:           Leśny mech fit

Kolacja:                     Chleb oliwny/ pikantna pasta z soczewicy/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety owsiane z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Dorsz w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ szynka/ dip musztardowo-miodowy 

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinami 

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem greckim i mango

Kolacja:                     Zawijana tortilla z sosem tzatzyki i grillowanym kurczakiem

Jadłospis Dieta Wege 

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Twarożek tzatzyki/ mix sałat/ świeże pieczywo

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Steki sojowe/sos śliwkowy pęczak/modra kapusta

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Sezamowe kulki z chudego twarogu/ sałatka z pomidora

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Grillowane tofu/sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe

Kolacja:                     Sałatka z parmezanem/ świeże kiełki/pieczone warzywa

 

Środa

Śniadanie:                  Jarzynowa sałatka/ jajko/ chleb graham/ świeże sałaty 

Drugie śniadanie:      Owsiane muffiny z bananem

Obiad:                        Pikantna fasolka w pomidorach/ kasza bulgur

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek

Kolacja:                      Pizza gryczana/mozzarella light/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa owsianka/ mix świeżych owoców

Drugie śniadanie:      Tajska zupa z mlekiem kokosowym 

Obiad:                        Razowe fusili/ warzywa julliene/ falafel

Podwieczorek:           Leśny mech fit

Kolacja:                     Chleb oliwny/ pikantna pasta z soczewicy/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety owsiane z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Warzywne klopsy w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ dip musztardowo-miodowy  

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinami 

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem greckim i mango

Kolacja:                     Buritto meksykańskie wege

Jadłospis Dieta Bezglutenowa

 

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Indyk w sosie tzatzyki/ mix sałat/ świeże pieczywo bg.

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Rolada schabowa z pieczarkami/sos śliwkowy/ kasza gryczana

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Sezamowe kulki z chudego twarogu/ sałatka z pomidora

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Pieczeń drobiowa/ sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe bg.

Kolacja:                     Sałatka z parmezanem/ świeże kiełki/pieczone warzywa

 

Środa

Śniadanie:                  Jarzynowa sałatka/ jajko/ chleb bg./ świeże sałaty 

Drugie śniadanie:      Jaglane muffiny z bananem

Obiad:                        Pikantna fasolka w pomidorach/ ryż basmatti

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek

Kolacja:                      Pizza gryczana/mozzarella light/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa jaglanka/ mix świeżych owoców

Drugie śniadanie:      Tajska zupa z mlekiem kokosowym 

Obiad:                        Makaron kukurydziany/ wołowina/ warzywa julliene

Podwieczorek:           Placki szpinakowe bg/ borówka 

Kolacja:                     Chleb bg./ pikantna pasta z soczewicy/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Dorsz w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ szynka/ dip musztardowo-miodowy  

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinam bg.

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem greckim i mango

Kolacja:                     Buritto meksykańskie z wołowiną bg.

Jadłospis Dieta Bez Laktozy*

Poniedziałek 

Śniadanie:                  Indyk w sosie tzatzyki bl./ mix sałat/ świeże pieczywo

Drugie śniadanie:      Krem z pieczonej cukinii i suszonych pomidorów

Obiad:                        Rolada schabowa z pieczarkami/sos śliwkowy pęczak/modra kapusta

Podwieczorek:           Koktajl z truskawek i suszonych bananów

Kolacja:                     Sałatka buraczkowa z orzechami i serem bałkańskim 

 

Wtorek

Śniadanie:                  Sezamowe kulki bl./ sałatka z pomidora

Drugie śniadanie:      Czekoladowa tapioka /owoce leśne

Obiad:                        Pieczeń drobiowa/ sos czerwone pesto/ risotto z warzywami

Podwieczorek:           Piernikowe ciasto marchewkowe

Kolacja:                     Sałatka z grillowanym kurczakiem/ świeże kiełki/pieczone warzywa

 

Środa

Śniadanie:                  Jarzynowa sałatka/ jajko/ chleb graham/ świeże sałaty 

Drugie śniadanie:      Owsiane muffiny z bananem

Obiad:                        Pikantna fasolka w pomidorach/ kasza bulgur

Podwieczorek:           Chłodnik z ogórka i rzodkiewek bl.

Kolacja:                      Pizza gryczana/ ser kozi/ świeży szpinak pomidorki cherry

 

Czwartek 

Śniadanie:                  Orzechowa owsianka/ mix świeżych owoców

Drugie śniadanie:      Tajska zupa z mlekiem kokosowym 

Obiad:                        Razowe fusili/ wołowina/ warzywa julliene

Podwieczorek:           Leśny mech fit

Kolacja:                     Chleb oliwny/ pikantna pasta z soczewicy/ świeże sałaty

 

Piątek

Śniadanie:                 Omlety owsiane z  jarmużem i pieczarkami

Drugie śniadanie:     Pudding chia/ wiśnie / sezonowe owoce 

Obiad:                        Dorsz w pomidorach/ ziemniaki gratin/ surówka z kapusty 

Podwieczorek:           Krem z pieczonych buraków/ kozi ser/ orzechy 

Kolacja:                     Sałatka z awokado/ jajko/ szynka/ dip musztardowo-miodowy 

 

Sobota 

Śniadanie:                  Rolada naleśnikowa z malinami 

Drugie śniadanie:      Krem pomidorowy

Obiad:                       Wegetariańskie kotlety jajeczne/ kasza z warzywami/ dip czosnkowy

Podwieczorek:          Deser z jogurtem bl. i mango

Kolacja:                     Buritto meksykańskie z wołowiną

 

 


Dietetyczny Catering w Twoim mieście

Zobacz obszar

Naszego działania