Jadłospis Dieta Redukcyjna*

 

Poniedziałek

Śniadanie:                 Fritatta/pieczarki/pomidor/chleb razowy

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy/ jabłka prażone/cynamon

Obiad:                         Sos boloński z wołowiną/ spaghetti razowe/parmezan

Podwieczorek:           Sałatka z arbuzem ifetą

Kolacja:                      Pasztet z indyka/ kiszone ogórki/ czerwona cebula

 

Wtorek

Śniadanie:                 Pasta z tuńczyka/ chleb pieprzowy/ mix świeżych sałat

Drugie śniadanie:      Pikantny krem pomidorowo-paprykowy

Obiad:                         Schab duszony/ świeże kurki leśne/kasza pęczak/buraczki

Podwieczorek:           Muffina czekoladowa z wiśnią

Kolacja:                      Sałatka z pomidorkami/ grzanki ziołowe/kulki mozzarelli/vinegret

 

Środa

Śniadanie:                 Drobiowa galantynka/sos tatarski light/ bułeczki razowe/warzywa

Drugie śniadanie:      Kawowy pudding chia/pianka cytrusowa

Obiad:                         Klopsiki z indyka/ sos koperkowy/ryż/ groszek z marchewką

Podwieczorek:           Warzywno-owocowe caprese z buraczka i jabłka

Kolacja:                      Sałatka  Kus-kus /warzywa sezonowe/ prażona soja

 

Czwartek

Śniadanie:                 Naleśnik orkiszowy/ cytrusowy twarożek/ świeże jagody

Drugie śniadanie:      Kanapka z pastą warzywną ajvar

Obiad:                         Grillowana pierś/sos z mangoichili/pieczone ziemniaki/warzywa   

 Podwieczorek:          Deser z kaszki mannej z mlekiem kokosowym i cytrusami

Kolacja:                    Razowe fusili/ warzywa korzenne/ pomidorki chery/parmezan

 

Piątek

Śniadanie:                 Jajka w koszulce/ lekki sos z musztardą/ bułki maślane/sałata

Drugie śniadanie:     Deser jogurtowy z malinami i gorzką czekoladą

Obiad:                         Morszczuk z pieca/ sos brokułowy/ ryż basmatti/warzywa

Podwieczorek:           Ciastko marchewkowe

Kolacja:                      Sałatka z warzywami pieczonymi/ camembert/ lekki sos czosnkowy

 

Sobota

Śniadanie:                 Placki bananowe z kaszki jaglanej/ sos owocowy

Drugie śniadanie:      Sałatka na styl grecki z serem feta

Obiad:                         Rolada drobiowa/ sos z pieczonych warzyw/ kasza orkiszowa

Podwieczorek:          Ciastka owsiane z bakaliami

Kolacja:                      Tortilla z humusem i świeżymi warzywami/ warzywny kethup

Jadłospis Dieta Optimal*

 

Poniedziałek

Śniadanie:                 Fritatta/pieczarki/pomidor/chleb razowy

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy/ jabłka prażone/cynamon

Obiad:                         Sos boloński z wołowiną/ spaghetti razowe/parmezan

Podwieczorek:           Sałatka z arbuzem i fetą

Kolacja:                      Pasztet z indyka/ kiszone ogórki/ czerwona cebula

 

Wtorek

Śniadanie:                 Pasta z tuńczyka/ chleb pieprzowy/ mix świeżych sałat

Drugie śniadanie:      Pikantny krem pomidorowo-paprykowy

Obiad:                         Schab duszony/ świeże kurki leśne/kasza pęczak/buraczki

Podwieczorek:           Muffina czekoladowa z wiśnią

Kolacja:                      Sałatka z pomidorkami/ grzanki ziołowe/kulki mozzarelli/vinegret

 

Środa

Śniadanie:                 Drobiowa galantynka/sos tatarski light/ bułeczki razowe/warzywa

Drugieśniadanie:      Kawowy pudding chia/piankacytrusowa

Obiad:                         Klopsiki z indyka/ sos koperkowy/ryż/ groszek zmarchewką

Podwieczorek:           Warzywno-owocowe caprese z buraczka ijabłka

Kolacja:                      Sałatka Kus-kus /warzywa sezonowe/ prażonasoja

 

Czwartek

Śniadanie:                 Naleśnik orkiszowy/ cytrusowy twarożek/ świeże jagody

Drugie śniadanie:      Kanapka z pastą warzywną ajvar

Obiad:                         Grillowana pierś/sos z mango i chili/pieczone ziemniaki/warzywa   

Podwieczorek:          Deser z kaszki mannej z mlekiem kokosowym i cytrusami

Kolacja:                    Razowe fusili/ warzywa korzenne/ pomidorki chery/parmezan

 

Piątek

Śniadanie:                 Jajka w koszulce/ lekki sos z musztardą/ bułki maślane/sałata

Drugie śniadanie:    Deser jogurtowy z malinami i gorzką czekoladą

Obiad:                         Morszczuk z pieca/ sos brokułowy/ ryż basmatti/warzywa

Podwieczorek:           Ciastko marchewkowe

Kolacja:                      Sałatka z warzywami pieczonymi/ camembert/ lekki sos czosnkowy

 

Sobota

Śniadanie:                 Placki bananowe z kaszki jaglanej/ sos owocowy

Drugie śniadanie:      Sałatka na styl grecki z serem feta

Obiad:                         Rolada drobiowa/ sos z pieczonych warzyw/ kasza orkiszowa

Podwieczorek:          Ciastka owsiane z bakaliami

Kolacja:                      Tortilla z humusem i świeżymi warzywami/ warzywny kethup

Jadłospis Dieta Śródziemnomorska

Poniedziałek

Śniadanie:                 Fritatta/pieczarki/pomidor/chleb razowy

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy/ jabłka prażone/cynamon

Obiad:                         Sos boloński z wołowiną/ spaghetti razowe/parmezan

Podwieczorek:           Sałatka z arbuzem ifetą

Kolacja:                      Pasztet z indyka/ kiszone ogórki/ czerwona cebula

 

Wtorek

Śniadanie:                 Pasta z tuńczyka/ chleb pieprzowy/ mix świeżych sałat

Drugie śniadanie:      Pikantny krem pomidorowo-paprykowy

Obiad:                         Schab z prosciutto/ świeże kurki leśne/kasza pęczak/buraczki

Podwieczorek:           Muffina czekoladowa  z wiśnią

Kolacja:                      Sałatka z pomidorkami/ grzanki ziołowe/kulki mozzarelli/vinegret

 

Środa

Śniadanie:                 Rolada szpinakowa z łososiem

Drugie śniadanie:      Kawowy pudding chia/pianka cytrusowa

Obiad:                         Klopsiki z indyka/ sos koperkowy/ryż/ groszek  z marchewką

Podwieczorek:           Warzywno-owocowe caprese z buraczka i jabłka

Kolacja:                      Sałatka Kus-kus/warzywa sezonowe/ prażona soja

 

Czwartek

Śniadanie:                 Naleśnik orkiszowy/ cytrusowy twarożek/ świeże jagody

Drugie śniadanie:      Kanapka z pastą warzywną ajvar

Obiad:                        Grillowana pierś/sos z mango i chili/pieczone ziemniaki/warzywa   

Podwieczorek:          Deser z kaszki mannej z mlekiem kokosowym i cytrusami

Kolacja:                       Razowe fusili/ warzywa korzenne/ pomidorki cherry/parmezan

 

Piątek

Śniadanie:                 Jajka w koszulce/ lekki sos z musztardą/ bułki maślane/sałata

Drugie śniadanie:    Deser jogurtowy z malinami i gorzką czekoladą

Obiad:                         Morszczuk z pieca/ sos brokułowy/ ryż basmatti/warzywa

Podwieczorek:           Ciastko marchewkowe

Kolacja:                      Sałatka z warzywami pieczonymi/ wędzony pstrąg/ lekki sos czosnkowy

 

Sobota

Śniadanie:                 Placki bananowe z kaszki jaglanej/ sos owocowy

Drugie śniadanie:      Sałatka na styl grecki z serem feta

Obiad:                         Rolada drobiowa/ sos z pieczonych warzyw/ kasza orkiszowa

Podwieczorek:          Ciastka owsiane z bakaliami

Kolacja:                      Tortilla z humusem i świeżymi warzywami/ warzywny kethup

Jadłospis Dieta Wege 

Poniedziałek

Śniadanie:                  Fritatta/pieczarki/pomidor/chleb razowy

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy/ jabłka prażone/cynamon

Obiad:                         Sos pomidorowy/tofu/ spaghetti razowe/parmezan

Podwieczorek:           Sałatka z arbuzem ifetą

Kolacja:                      Smalec z fasoli/ kiszone ogórki/ czerwona cebula

 

Wtorek

Śniadanie:                  Pasta twarogowa/ chleb pieprzowy/ mix świeżych sałat

Drugie śniadanie:      Pikantny krem pomidorowo-paprykowy

Obiad:                         Steki z ciecierzycy/ świeże kurki leśne/kasza pęczak/buraczki

Podwieczorek:           Muffina czekoladowa z wiśnią

Kolacja:                      Sałatka z pomidorkami/ grzanki ziołowe/kulki mozzarelli/vinegret

 

Środa

Śniadanie:                  Pasta jajeczna tatarska/ bułeczki razowe/warzywa

Drugie śniadanie:      Kawowy pudding chia/pianka cytrusowa

Obiad:                         Grillowane tofu/ sos koperkowy/ryż/ groszek z marchewką

Podwieczorek:           Warzywno-owocowe caprese z buraczka i jabłka

Kolacja:                      Sałatka Kus-kus /warzywa sezonowe/ prażona soja

 

Czwartek

Śniadanie:                  Naleśnik orkiszowy/ cytrusowy twarożek/ świeże jagody

Drugie śniadanie:      Kanapka z pastą warzywną ajvar

Obiad:                         Grillowana warzywa/sos z mango i chili/pieczone

Podwieczorek:           Deser z kaszki mannej z mlekiem kokosowym i cytrusami

Kolacja:                      Razowe fusili/ warzywa korzenne/ pomidorki cherry/parmezan

 

Piątek

Śniadanie:                 Jajka w koszulce/ lekki sos z musztardą/ bułki maślane/sałata

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy z malinami i gorzką czekoladą

Obiad:                         Faszerowane cukinie/ sos brokułowy/ ryż basmatti/warzywa

Podwieczorek:           Ciastko marchewkowe

Kolacja:                      Sałatka z warzywami pieczonymi/ camembert/ lekki sos czosnkowy

 

Sobota

Śniadanie:                  Placki bananowe z kaszki jaglanej/ sos owocowy

Drugie śniadanie:      Sałatka na styl grecki z serem feta

Obiad:                         Rolada warzywna/ sos z pieczonych warzyw/ kasza orkiszowa

Podwieczorek:          Ciastka owsiane z bakaliami

Kolacja:                      Tortilla z humusem i świeżymi warzywami/ warzywny kethup

Jadłospis Dieta Bezglutenowa i Bez Laktozy

 

Poniedziałek

Śniadanie:                  Fritatta/pieczarki/pomidor/chleb bg.

Drugie śniadanie:      Deser jogurtowy bl./ jabłka prażone/ cynamon

Obiad:                         Sos boloński z wołowiną/spaghetti kukurydziane

Podwieczorek:         Sałatka z arbuzem i kozim serem

Kolacja:                      Pasztet z indyka/ kiszone ogórki/ czerwona cebula

 

Wtorek

Śniadanie:                  Pasta z tuńczyka/ chleb bg./ mix świeżych sałat

Drugie śniadanie:      Pikantny krem pomidorowo-paprykowy

Obiad:                         Schab duszony/ świeże kurki leśne/kasza gryczana/buraczki

Podwieczorek:           Muffina czekoladowa  z wiśnia

Kolacja:                      Sałatka z pomidorkami/ grzanki ziołowe bg./grillowany kurczak/vinegret

 

Środa

Śniadanie:                  Drobiowa galantynka/sos tatarski light/ chleb bg./warzywa

Drugie śniadanie:      Kawowy pudding chia/pianka cytrusowa

Obiad:                         Klopsiki z indyka/ sos koperkowy/ryż/ groszek z marchewką

Podwieczorek:           Warzywno-owocowe caprese z buraczka i jabłka

Kolacja:                      Sałatka Kus-kus/warzywa sezonowe/ prażona soja

 

Czwartek

Śniadanie:                  Naleśnik orkiszowy/ cytrusowy twarożek bl./ świeże jagody

Drugie śniadanie:      Kanapka bg. z pastą warzywną ajvar

Obiad:                         Grillowana pierś/sos z mango i chili/pieczone ziemniaki/warzywa   

Podwieczorek:         Deser z kaszki jaglanej z mlekiem kokosowym i cytrusami

Kolacja:                   Gryczane fusili/ warzywa korzenne/ pomidorki cherry/

 

Piątek

Śniadanie:                 Jajka w koszulce/ lekki sos z musztardą/ bułki maślane/sałata

Drugie śniadanie:    Deser jogurtowy bl. z malinami i gorzką czekoladą

Obiad:                         Morszczuk z pieca/ sos brokułowy/ ryż basmatti/warzywa

Podwieczorek:           Ciastko marchewkowe

Kolacja:                      Sałatka z warzywami pieczonymi/ kozi ser/ lekki sos czosnkowy

 

Sobota

Śniadanie:                  Placki bananowe z kaszki jaglanej/ sos owocowy

Drugie śniadanie:      Sałatka na styl grecki z grillowanym tofu

Obiad:                         Rolada drobiowa/ sos z pieczonych warzyw/ kasza gryczana

Podwieczorek:          Ciastka jaglane z bakaliami

Kolacja:                      Tortilla bg. z humusem i świeżymi warzywami/ warzywny kethup


Dietetyczny Catering w Twoim mieście

Zobacz obszar

Naszego działania