Dieta bez glutenu i laktozy
Dieta pozbawiona produktów zbożowych zawierających gluten takich jak: pszenica,żyto, pszenżyto, jęczmień i owies.
Doskonałe połączenie diety redukcyjnej pozwalającej na szybkie gubienie zbędnych kilogramów wykluczając jednocześnie produkty zawierające gluten.
W diecie bezglutenowej używamy mąkę kukurydzianą, sojową gryczaną, ryżową oraz komosę ryżową.
Tym co wyróżnia nas na tle innych firm jest fakt że pieczywo bezglutenowe wypiekamy sami bez cukru i zbędnych konserwantów.
Przykładowe menu diety bezglutenowej:
- Tost bezglutenowy z pomidorami, jajkiem sadzonym i szparagami
- Jogurt grecki z truskawkami borówkami i musli kukurydzianym
- Roladka drobiowa z szpinakiem i ricottą z ryżem czerwonym i warzywami
- Sałatka na styl grecki z buraczkami i serem bałkańskim
- papryki faszerowane kaszą jaglaną i warzywami w lekkim sosie borowikowym
