Dieta bez glutenu i laktozy

Dieta pozbawiona produktów zbożowych zawierających gluten takich jak: pszenica,żyto, pszenżyto, jęczmień i owies.

Doskonałe połączenie diety redukcyjnej pozwalającej na szybkie gubienie zbędnych kilogramów wykluczając jednocześnie produkty zawierające gluten.

W diecie bezglutenowej używamy mąkę kukurydzianą, sojową gryczaną, ryżową oraz komosę ryżową.

Tym co wyróżnia nas na tle innych firm jest fakt że pieczywo bezglutenowe wypiekamy sami bez cukru i zbędnych konserwantów.

 

Przykładowe menu diety bezglutenowej:

  • Tost bezglutenowy z pomidorami, jajkiem sadzonym i szparagami
  • Jogurt grecki z truskawkami borówkami i musli kukurydzianym
  • Roladka drobiowa z szpinakiem i ricottą z ryżem czerwonym i warzywami
  • Sałatka na styl grecki z buraczkami i serem bałkańskim
  • papryki faszerowane kaszą jaglaną i warzywami w lekkim sosie borowikowym